Podejrzany brykiet. Naukowiec zbada zanieczyszczenia w paliwie do grilla

| Aktualizacja:

Mięso z grilla na pewno jest smaczne. Ale czy na pewno jest zdrowe? Czy można nabrać dodatkowych wątpliwości po sprawdzeniu, co kryje się w podpałkach, węglu drzewnym i brykiecie spalanym na grillu? Zbigniew Jelonek, naukowiec z Uniwersytetu Śląskiego, zbada skład paliwa, na którym przyrządzamy posiłki z grilla.

wróć do artykułu
  • ~Alfaro
    (2018-05-15 19:48)
    Doktorancik (dla niekumatych, nie doktor) robi sobie reklame w sezonie grilowym na temat odkrywania Ameryki.
  • ~korwinista
    (2018-05-15 11:06)
    Oprócz wykazania że są w tych podpałkach produkty szkodliwe należy również podać dawkę jednorazową z grilowania i dawkę szkodliwą. Wtedy uznam opracowanie za spełniające warunki naukowości. Inaczej będzie to zwykły bełkot tak obecnie popularny wśród "nałukowców".
  • ~tonite
    (2018-05-15 11:03)
    Taaaaa...człowiek od zarania opiekał żywność na ogniu z drewna i jakoś przeżył bez raków i zatruć. Mądry człowiek nie kupuje żadnych brykietów. Wyłącznie drewno liściaste i węgiel drzewny z drewna liściastego.

Może zainteresować Cię też: