Zamiast masła - tłuszcz mleczny do smarowania. NIK o żywieniu w szpitalach: niskiej jakości, niezbilansowane

| Aktualizacja:

Posiłki przygotowywane z surowców niskiej jakości, o niewłaściwych wartościach odżywczych - tak wygląda żywienie pacjentów w większości szpitali skontrolowanych przez NIK. Średni, dzienny koszt żywienia w szpitalach, w latach 2015-2017, wynosił od 9,55 zł do 17,99.

wróć do artykułu
  • ~Roman
    (2018-04-14 11:51)
    To jest nie humanitarne żeby w dzisiejszych czasach głodzic schorowanych pacjentów gdyby nie pomoc najbliższych to by po umierali z głodu
  • ~Pene Sospeso
    (2018-04-16 17:46)
    Katering w szpitalach to jest straszne ********* Dlaczego szpitale nie mają własnych stołówek!?

Może zainteresować Cię też: