Jak nie dać się nabrać i kupić prawdziwy miód? Przydatne rady

| Aktualizacja:

8 sierpnia obchodzimy Dzień Pszczół. To dzięki nim możemy cieszyć się naturalną słodyczą, czyli miodem. W supermarketach pełno jest jednak mylących podróbek, które niewiele kosztują i są równie ubogie w składniki odżywcze. Jak wybrać prawdziwy miód i o czym pamiętać, zerkając na etykietę?

wróć do artykułu
  • ~Eye
    (2017-08-08 22:13)
    Zasada : miod musi byc z dziurawej puszki. Reszta sie sama zrobi i ktos wam to wiarygodnie wytlumaczy.
  • ~majka
    (2017-08-08 22:35)
    ...w lidlu stoi miód przez kilka miesięcy i się nie cukrzył....to jest niemiecki fenomen...
  • ~bajer
    (2017-08-09 09:22)
    ...zamiast pisać o jakości miodu piszcie pismaki z der dziennik z spółkach niemieckich,które spryskują chemią uprawy zbóż i zatruwają polskie pszczoły..
  • ~matrix
    (2017-08-10 18:45)
    dziś nie dać się nabrać nie graniczy z cudem. po prostu wszystko co jest, jest oszustwem. to są standardy kapitalizmu.
  • ~stary
    (2017-08-13 19:01)
    polscy rolnicy sami pszczoły wytrują bez pomocy zewnątrz! i są dumni z tego
  • ~twbolek
    (2017-08-14 19:42)
    Nie każdy miód się krystalizuje np. czysty akacjowy. Najszybciej krystalizują się miody mieszane, wielokwiatowe.

Może zainteresować Cię też: