• Olej kokosowy
    2
    1
    Kokos to owoc palmy kokosowej, cenne źródło potasu, wapnia, żelaza, magnezu, sodu oraz cynku. Co powinniśmy o nim wiedzieć, a przede wszystkim - dlaczego warto uwzględnić go w swojej diecie?
  • Proszek z owoców
    1
    1
    Zamiast 4 jabłek - 2 łyżeczki proszku owocowego z naturalnymi związkami bioaktywnymi, witaminami i antyoksydantami - takie rozwiązanie będzie wkrótce możliwe. Nad technologią uzyskiwania owoców w proszku pracuje doktor Anna Michalska z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie.
  • Jogurt
    1
    Nie wszystkie konserwanty to zło? Czym są? - Hamują rozwój drobnoustrojów - powiedział w "Dzień Dobry TVN" prof. Krzysztof Krygier z Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. - Nie są dodawane po to, żeby szkodzić, tylko żeby nam nie zaszkodziły - dodał. - Ale u nas wszystko stoi do góry nogami - zaznaczył. Z czym zjadamy glutaminian sodu? Dlaczego organizowane są kampanie przeciwko konserwantom?
  • Jaka dieta przed treningiem?
    5
    11
    Nie ma badań potwierdzających, w jaki sposób dana grupa krwi wpływa na trawienie poszczególnych składników odżywczych - mówi w rozmowie z dziennik.pl dietetyk Hanna Stolińska-Fiedorowicz. Wspólnie obalamy mity i potwierdzamy fakty związane z nowinkami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
  • Woda gazowana
    2
    Odpowiednie nawodnienie sportowców jest niezwykle ważnym czynnikiem do utrzymania wytrzymałości podczas treningu, który także zmniejsza ryzyko urazów. Zapotrzebowanie na płyny jest zależne od wielu elementów: rywalizacji, adrenaliny, temperatury, tempa oraz długości treningu.
  • woda z kranu
    5
    Według najnowszych badań naukowców z Orb Media dotyczących wody pitnej na całym świecie wynika, że w wodzie mogą znajdować się mikrowłókna plastiku. Skąd się w niej wzięły? Czy są szkodliwe dla zdrowia? I w jakiej wodzie te mikrowłókna mogą się w znaleźć, a w jakiej raczej nie powinny?
  • Herbata
    1
    Pochodząca z Chin zielona herbata ma bardzo dużo zwolenników. Do jej picia przyznaje się wiele osób ze świata show-biznesu jak np. Jennifer Aniston, Lady Gaga czy Jessica Alba. Napój ten niesie ze sobą korzyści zarówno zdrowotne, jak i urodowe. Odpowiedni czas zaparzania herbaty może powodować albo pobudzenie, albo uspokojenie organizmu. Mimo wielu zalet, zielona herbata ma też swoje wady. Jakie i kto powinien szczególnie uważać z jej piciem?
  • Agnieszka Pniak
    14
    25
    Trzy lata temu Agnieszka Pniak nosiła rozmiar 56. Co sprawiło, że postanowiła odmienić siebie i zrzucić ponad 70 kilogramów? Jak zmienił się jej styl odżywiania? Czy trudno było tego dokonać?
  • Czego nie przechowywać w lodówce
    19
    2
    Odruchowo wszystko pakujesz do lodówki? Niepotrzebnie. Niektóre produkty pod wpływem zimna tracą smak i właściwości odżywcze. Inne zaś mogą się nawet zepsuć. Zobacz, czy nie popełniasz błędów.
  • Sok z buraków
    5
    53
    Aby zachować umysł jak brzytwa, nie mieć problemów z pamięcią i koncentracją, warto o kondycję mózgu zadbać, zanim zaczną się problemy. Naukowcy proponują regularne picie soku z buraków.
  • Pomidory
    1
    Jak przechowywać owoce, warzywa i zioła, by zachowały świeżość na dłużej. Które z nich lubią chłód, a których absolutnie nie należy wkładać do lodówki? Czy da się "reanimować" przyschniętą włoszczyznę i inne warzywa korzenne?
  • Dynia piżmowa
    2
    1
    Jak można wykorzystać nasiona tej rośliny? - Miąższ z dyni był wykorzystywany do okładania ran, które się ciężko goiły - wyjaśniła Agnieszka Cegielska, dziennikarka. Do czego można jeszcze wykorzystać dynię?
  • Monika Banasiak

    "Zainteresowanie wokół pani Moniki jest olbrzymie". Była żona "Słowika" z gangu pruszkowskiego chce być celebrytką

  • Tiffany Trump i Ivanka Trump z córką Arabellą

    Było na co popatrzeć: Tiffany Trump zapomniała spódnicy na obchodach Święta Dziękczynienia. FOTO

  • Maryla Rodowicz

    Zarobki gwiazd polskiej muzyki szybują w grudniu. Za jeden sylwestrowy występ najlepsi mogą dostać nawet 60 tys. zł

Zobacz więcej