• Kuchnia azjatycka
    5
    2
    Kuchnia azjatycka jest już szeroko dostępna i z dnia na dzień zyskuje na popularności. Dlaczego jest nie tylko smaczna, ale też bardzo zdrowa? Wydawałoby się, że smażonych potraw powinniśmy raczej unikać, jednak Azjaci smażą głównie na oleju sojowym i sezamowym, czyli bogatym w nienasycone kwasy tłuszczowe. Dania Wschodu mają mało kalorii, obfitują w ryby morskie, ostre przyprawy, soję i białe mięso.
  • Suszone daktyle
    1
    8
    Daktyle to owoce idealne dla osób zmęczonych i zapracowanych. Jakie mają właściwości prozdrowotne? Dlaczego powinny po nie sięgać osoby z problemami jelitowymi?
  • Zakupy w dziale spożywczym
    4
    70
    Czytanie etykiet na produktach spożywczych nie jest powszechnym nawykiem, tymczasem ich porównywanie i wybieranie żywności z mniejszą ilością cukru, soli czy tłuszczu przekłada się na nasze zdrowie – przypomina Instytut Żywności i Żywienia i zachęca do zmiany zachowań.
  • Kiszona kapusta
    2
    1
    Dlaczego warto jeść kiszonki? Jakie składniki odżywcze dostarczają do organizmu?
  • Skuteczne odchudzanie
    4
    2
    Dieta, odchudzanie, wyrzeczenia i wreszcie jest! Efekt wymarzonej sylwetki został osiągnięty. Co jednak zrobić, by nie pojawił się wkrótce inny, zupełnie niechciany efekt?
  • Zupa pomidorowa
    2
    2
    - Człowiek jest taki, jak je, pije, wie i myśli - twierdzi alergolog Danuta Myłek. Zgodnie z tą dewizą pani doktor w towarzystwie dyplomowanego coacha zdrowia Agnieszki Cegielskiej przygotowała potrawy korzystnie wpływające na stan naszego ciała i ducha.
  • Dieta aktywnej kobiety
    3
    1
    W ciągu pierwszych dni nowego roku panuje prawdziwy boom na odchudzanie: portale oferujące dietetyczny catering przeżywają niemałe oblężenie, a czołowi dietetycy odbierają telefon za telefonem. Wszystko to rzecz jasna sprawka noworocznych postanowień. Jak jednak wzmocnić swoją wolę i utrzymać motywację do gubienia zbędnych kilogramów na dłużej?
  • Dieta sportowca
    2
    1
    W "Dzień Dobry TVN" siatkarz Waldemar Świrydowicz wyjaśnił, jak rozpoczęła się jego przygoda z grą w siatkówkę. Jakie danie wzmacniające stawy przygotował w "Dzień Dobry TVN" dla niego Mikołaj Rey? W studiu programu poszukiwacz smaków wyjaśnił, jak wzmocnić kości i stawy. Czy stres ma na to wpływ?
  • Dieta pudełkowa
    4
    5
    Postanowiła to sprawdzić Katarzyna Bosacka z "Dzień Dobry TVN". Dietetyk Agata Ziemnicka wyjaśniła, jak samemu przygotować śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację do pracy. Jakie składniki powinny się tam znaleźć? Co powinno stanowić przekąskę? W studiu programu Bosacka powiedziała, dlaczego dietę pudełkową lepiej jest przygotować w domu.
  • Mozzarella z ziołami
    2
    4
    - Idźmy w prostotę, która jest smaczna - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Darek Kuźniak. Kucharz przygotował dania takie jak: mozzarella z sosem wiśniowym, spaghetti carbonara oraz zabaglione z truskawkami.
  • Brukselka
    2
    2
    Zawiera niewiele kalorii, bo w 100 g zaledwie 37 kcal. Dostarcza dużą ilość witaminy A, C i B. Naukowcy docenili jej działanie antynowotworowe i w najnowszych badaniach wykazali, że działa ochronnie na mózg.
  • Awokado
    5
    17
    Awokado posiada wiele właściwości zdrowotnych. Znajdujący się w tym owocu kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu, natomiast potas, witaminy C,E,A,K oraz z grupy B mają dobroczynny wpływ np. na układ nerwowy. W swojej diecie awokado powinny uwzględnić osoby, które mają problemy ze wzrokiem. Jest ono bowiem bogactwem luteiny i zeaksantyny. Z ich ilością nie należy jednak przesadzać, bo są kaloryczne. W średniej wielkości owocu znajduje się 230 kcal oraz aż 40 g tłuszczu.
  • Piotr Kraśko i Karolina Ferenstein-Kraśko

    Piotr Kraśko o zakupach z żoną: To jest przerażające!

  • Agata Młynarska

    Agata Młynarska do polityków krytykujących WOŚP: Sprzęt Orkiestry może być wam kiedyś bardzo potrzebny

  • Paris Hilton i Sofia Richie

    Jej hulaszczy tryb życia nie zaszkodził. Paris Hilton się nie starzeje! FOTO

Zobacz więcej